• _C_H_O_A_S_E_

  Onze erg succesvolle tiende editie van de tweejaarlijkse beeldententoonstelling 2019 is net achter de rug en we staan klaar met de aankondiging van uitgave 2021. Aangezien verandering de enige constante in het soms chaotische leven is geworden geven we nu al graag een aantal wijzigingen mee voor de volgende biënnale in het voorjaar van 2021.

  De tentoonstelling zal opnieuw enkel op Dries doorgaan (in tegenstelling met de uitbreiding tijdens editie 2019) en het aantal werken zal beperkt worden tot 1 “monumentaal” werk per kunstenaar. Daar waar tijdens de vorige edities niet alle tentoongestelde werken geconnecteerd waren met het centrale thema (No man’s land in 2019) zal dit vanaf 2021 wel deel uitmaken van de conceptvernieuwing.

  Om onze tentoonstelling een nieuwe dynamiek te geven zal een curator vooraf een selectie maken van de werken die zullen tentoongesteld worden. De bedoeling van deze vernieuwde aanpak is de kunstenaar meer in de “picture” te zetten en anderzijds de toegankelijkheid van de kunst te blijven garanderen voor iedereen. De curator die ons zal begeleiden bij de volgende editie is Ann Deman, de Kortrijkse kunstenares die vorig jaar voor de eerste maal deelnam aan onze tentoonstelling met haar werk Man en Vrouw.

  _C_H_O_A_S_E_

  Inschrijven

  De titel van de uitgave 2021 luidt CH.OASE, verwijzend naar het thema van de expositie, namelijk een knipoog naar de paradox van de oase van rust op de Dries midden in de chaos van ons dagelijks bestaan. Concreet zullen we vragen aan de kunstenaars die wensen deel te nemen om hun kandidatuur vooraf en zo snel mogelijk in te dienen bij vzw Het Middelpunt. Curator Ann Deman zal het groene licht geven voor deelname, in functie van de connectie met het centrale thema en het monumentale aspect van het beeldhouwwerk.

  Momenteel zijn de inschrijvingen voor editie 2021 afgesloten. Indien u als kunstenaar wenst uitgenodigd te worden voor kandidatuurstelling voor een volgende editie, kan u ons uw gegevens bezorgen op info@hetmiddelpunt.eu