• Jef Van Leeuw

  Contact

  Adres Breemsedijk 107
  2350 Vosselaar
  E-mail jef.vanleeuw@telenet.be
  Website https://www.jefvanleeuw.be/
  Telefoon 0471 09 95 68
  Jef Van Leeuw

  Bio

  Jef Van Leeuw is een beeldhouwer met een voorliefde voor marmer en brons, maar hij schuwt evenmin andere steensoorten zoals Franse steen arduin, polyester, hout of klei. Naast een reeks mollige dames en heel herkenbare dierenfiguren, heeft hij een serie slangen geproduceerd in allerlei materialen.

  Tegelijk werkt Jef Van Leeuw aan surrealistisch aandoende, mythische figuren. Hij maakt de toeschouwer op die manier mededeelzaam in zijn ongebreidelde fantasie.

  Meer dan beeldhouwwerken
  Naast zijn beeldhouwwerken is Jef Van Leeuw tijdens de wintermaanden actief met juweelontwerpen. Die ontwerpen variƫren van figuratief tot abstract en worden op vraag in zilver of goud uitgevoerd. Tussendoor boetseert hij naar levend model. Verder schrijft Jef Van Leeuw regelmatig proza rond het ontstaan van zijn beelden, die hij met een begeleidende schets laat verschijnen in de magazines van verschillende kunstkringen die hij eveneens uitwerkt in linosneden. Voorts werkt Jef Van Leeuw ook in opdracht aan tuin- en grafornamenten en bedenkt met de opdrachtgevers gepaste relatiegeschenken, die in allerlei materialen kunnen uitgewerkt worden.