• Etienne Beaucoup

  Contact

  Adres Kasteelstraat 87
  1500 Halle
  E-mail captain@etiennebeaucoup.com
  Website http://www.etiennebeaucoup.com/nl/home
  Telefoon +32472207057
  Etienne Beaucoup

  Bio

  Capt. Étienne Beaucoup is een Belgian upcycling artiest en creëert unieke kunstobjecten, lampen en meubels met een retrofuturistisch karakter. Zijn fascinatie voor enerzijds science fiction en anderzijds de industriële revolutie is duidelijk zichtbaar in zijn sculpturen. Steampunk, dieselpunk, atompunk of raypunk zijn stromingen waar je het werk van Etienne zou kunnen onder catalogeren, anderzijds zijn het ook eerder utopische (en dystopische) beelden die zich niet steeds in een hokje laten duwen.

  Voor zijn creaties tracht hij enkel en alleen gerecycleerde materialen zoals oude metalen, sloophout, bouwafval en andere verloren materialen te gebruiken. Een kapot expansievat, uitgebroken verwarmingsbuizen, doorgeroeste motoren, een oude rolluik, een zak petflessen of een pot oude schroeven. Voor veel mensen is dit afval waar ze zo snel mogelijk vanaf willen, maar voor Capt. Étienne Beaucoup is het net een berg vol schatten. Hij maakt een harmonieuze selectie van gerecycleerde onderdelen en laat de fantasierijke kronkelingen van zijn droomwereld door zijn handen stromen om er opnieuw verbazingwekkende vormen mee te scheppen. Via zijn werk tracht hij de toeschouwer duidelijk te maken dat we materialen te snel zien als verloren en niet genoeg nadenken over het potentiëel ervan.

  Voor Captain Étienne Beaucoup hoeft kunst ook niet enkel “kunst” te zijn, maar kunnen deze objecten evengoed nog een extra meerwaarde bieden voor de locatie waar ze staan. De lijnen tussen het artistieke en het gebruiksvoorwerp vervagen dikwijls in zijn werk.

  The captain staat zeker ook open voor werken in opdracht. Hij denkt graag mee over het creëren van unieke industriële interieurs of sculpturen.