• Medardo Maseroli

  Medardo is in een Italiaans bergdorpje geboren. De armoede in het gezin is groot. Als 14-jarige kopieert hij de tekeningen van zijn neef die een avondcursus tekenen volgt.

  In 1963 worden 2 schilderijen van Medardo weerhouden om deel te nemen aan een tentoonstelling in de plaatselijke bibliotheek.

  In 1965, Nover (Medardo) is 18 jaar, en hij neemt een belangrijke beslissing. Hij gaat op bezoek bij zijn oom in België, en ontdekt er een land dat vele kansen biedt, zowel qua werkgelegenheid als op artistiek vlak.

  In zijn schilderijen volgt hij verschillende stijlen. Uiteindelijk schildert hij figuratief surrealistisch.

  Hij verlaat het pad van de schilderkunst en ontdekt in 1993 een passie voor het bewerken van marmer.

  Hij behaalt het getuigschrift van marmerbewerker en volgt een belangrijke stage in de Carrara-groeven, Italië.

  Samen met andere beeldhouwers van verschillende nationaliteiten kan hij hier werken en zich de eeuwenoude -alsook de nieuwe technieken- eigen maken.

  Door blokken marmer over te brengen naar België, kan hij hier ook blijven werken in zijn atelier. Hij woont sinds 1965 in België en heeft zijn atelier in Nieuwerkerken.

  Hij is een trouwe bezoeker van de openluchttentoonstelling in Opdorp.

  Website

  www.maseroli.com

  “Bezinning”

  Het kunstwerk bestaat uit 2 beelden op 1 platform. De boom verliest zijn bladeren als gevolg van de klimaatopwarming. De mens rust op een gevallen blad en is zich bewust dat hij de oorzaak is van de klimaatopwarming.