• Martine Bossuyt

  ° 5/08/1960
  Maloulaan 7 – 8900 Ieper
  martinebossuytart@skynet.be
  www.martinebossuyt.be

  0476/39.52.40

  Studeerde beeldende kunsten in Sint Lucas Gent Tentoonstellingen in binnen-en buitenland o.a. leper, Watou, Brussel, Gent, Antwerpen, leper, Knokke, Damme,Luxemburg, Parijs, Amsterdam, Lissabon, Rome, Taipei etc … Werken in privécollecties in New York en Zürich Werken in opdracht o.a. bronzen beeldengroep in Brugge in de Abdij van Steenbrugge Onderscheidingen: 

  • Artista della anno 2000 in Rome
  • Finalist 2015 international Artist grand Prize competition Art
  • Belangrijkste tentoonstelling: 1000 terra cotta beelden in de lakenhallen in leper met de titel: versteende kwetsbaarheid. De opbrengst ging integraal naar het kinderkankerfonds in Gent. 

  Over mijn werk: Ik werk vooral met terra cotta, brons en kunststof. Ik ben gepassioneerd door het beeldhouwen.Van figuratieve kunst ben ik geëvolueerd naar abstractie om terug te keren naar mijn eerste liefde; de figuratieve kunst Emoties Passie, liefde voor de kunst , liefde voor de materialen en het wonder om met mijn handen iets moois te maken , en de zalige gedachte dat die sculpturen naar mensen gaan die dezelfde liefde voor kunst koesteren als ikzelf.

  Mijn werk is : EEN ODE AAN HET LEVEN – “Dignitate” (Verzekeringswaarde : € 9 950,00)