• Eddy De Buf

  Abdisstraat 8 – 9000 Gent
  www.eddydebuf.be
  https://eddydebuf.blogspot.be
  0479/73.89.83

  Project: ”Maybe I should iron out my flag” (*) 2020

  * Definitie van “iron out”: 1. To make smooth or flat as if by pressing. 2. To resolve or work out a solution (ironing out differences)

  Deze installatie is een onderzoek naar het wezen van de mens in de wereld. De mens op zoek naar vrijheid, vreugde, inspiratie, creativiteit, geluk, en misschien toch ook rust. De vraag is: hoe tot bezinning te komen, inspiratie te krijgen of zelfs even afstand te nemen van een hectisch dagelijks bestaan?

  Zoals een bedevaarder, in bezinning, op weg naar een plaats, op zoek naar zichzelf, en naar de ontmoeting met de andere. Bijv. door de ervaring van een kunstwerk.

  Een vlag wordt gebruikt om betekenis te geven, als een manier om de wereld te ordenen, te communiceren en tot een gedeelde betekenis te komen. 

  Technische gegevens (zie schets)

  • Het werk bestaat uit een arm in gegoten kunsthars (lengte 40 cm), bevestigd in de muur met een metalen muurplug, en een vaandel. 
  • De vaandel is goudkleurig,  20 tot 25 cm breed, 4 tot 5 meter lang. Onderaan verzwaard met een looddraad-staafje, of bevestigd aan de muur
  • De installatie is te bevestigen op een hoogte van 6 tot 8 meter op een vrijstaande wand / gevel. De onderkant van het werk mag niet bereikbaar zijn voor voorbijgangers en hangt een aantal meter meter boven de grond. 
  • Benodigheden ter plaatse: electiciteit, ladder of hoogtewerker.
  • Verzekeringswaarde 2.400 euro

  Voorontwerp in plaaster: ‘Maybe I should iron out my flag’ 2020 Eddy De Buf